Νεκροταφείο

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 ·

Ξεκίνησε ένας από μας να ψάξει κάτω απ' την απαστράπτουσα λέξη της "μεταμοντέρνας κριτικής σκέψης", τη "συνωμοσιολογία" και βρήκε από κάτω το σάπιο πτώμα του αναλφάβητου κομμουνιστοφάγου Πόππερ. Πήγα εγώ να ψάξω λίγο περισσότερο το πτώμα, βρήκα τις απαρχές της γελοιοποίησης του Χέγκελ σε ανάγνωσμα δημοτικού. Έψαξε ένας παραπέρα, βρήκε τους καγχασμούς της σμιτιανής ακροδεξιάς, που γνώριζε τουλάχιστο από γράμματα, για το νέο ψυχροπολεμικό φρούτο που ήδη "σπρωχνόταν" ασμένως ως γκουρού. Κι έψαξε μια άλλη και βρήκε το μέλος της Χ και θεωρητικό του ελληνικού φασισμού Βεζανή να πουλάει στους φοιτητές του το Μίκυ Μάους του Πόππερ για Χέγκελ.

Ένα απέραντο νεκροταφείο από σήψη, διαστροφή, άγνοια, αλαζονεία, ψεύδος, αγραμματοσύνη, συμπαιγνία και εξευτελισμό της ικανότητας του ανθρώπου να σκεφτεί.

Αυτό το νεκροταφείο ονομάζεται "αστική παιδεία" και γεμίζει τους πτωματοφάγους των γεμάτων σκουλήκι κορμιών με περηφάνεια, έτσι ανώτεροι που νιώθουν καθώς μασουλάν τη σάπια σάρκα. Τουλάχιστο γράφουν στο "Βήμα" και την "Καθημερινή", και γράφουν και σε ό,τι πουλιέται ως αντίδοτο στο "Βήμα" και την "Καθημερινή" -- λέγονται ακόμα και "αριστεροί", "αναρχικοί", "αντιεξουσιαστές" και "άνθρωποι του πνεύματος". Τουλάχιστο δε γίνανε εργάτες.

Η "μόρφωση" μας έφαγε, μας έβγαλε τα μάτια και δεν βλέπουμε την τύφλα μας. Πώς να σωθούμε απ' το μυαλό που κουβαλάμε;
 
 http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/08/blog-post_58.html

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È