Φράουλες με αίμα

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 ·

Η υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τις επιθέσεις κατά των μεταναστών που απασχολούνταν σε γεωργικές εργασίες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, πήρε τέλος.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκρινε αθώο τον επιχειρηματία της επιχείρησης και τον έναν επιστάτη, ενώ άλλοι δύο επιστάτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση. Αντίθετα, άλλοι δύο επιστάτες κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Ο πρώτος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 14 ετών και επτά μηνών, ενώ ο δεύτερος οχτώ χρόνια κι εφτά μήνες. Και οι δύο ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, με τους δύο κατηγορουμένους να αφήνονται τελικά ελεύθεροι.

Όλα αυτά, το μεσημέρι της Τετάρτης, με αρκετό κόσμο να παραμένει έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Στην πλειοψηφία τους ήταν αλλοδαποί εργάτες που απασχολούνται στην Ηλεία, στην παραγωγή και συσκευασία φράουλας.

Υπενθυμίζεται πως όλα είχαν γίνει τον Απρίλιο του 2013 με βίντεο και φωτογραφίες να προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Η παραπάνω απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, με τα πολιτικά κόμματα να παίρνουν θέση. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ μίλησαν για μη απόδοση δικαιοσύνης και για προκλητική απόφαση, ενώ θέση για το ζήτημα πήρε και ο Θάνος Πλεύρης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«H απόφαση που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας (και μάλιστα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Τράφικινγκ), επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, αποτελεί ντροπή και μας εξοργίζει» σημείωσε η Β. Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται πως υπάρχει η αίσθηση για «μη απόδοση δικαιοσύνης». «Η δικαστική απόφαση είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού», σημειώνει το ΚΚΕ με τη σειρά του.

Διαβάστε πιο κάτω τι είχαμε γράψει τότε στο protagon για το θέμα.
 
 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35653
 

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È