Αφροαμερικάνος νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Λος Άντζελες

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 ·

Ένας Αφροαμερικάνος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες στον τόπο του συμβάντος.
Οι Αρχές δεν κατονόμασαν το θύμα, ανακοινώνοντας μόνο ότι ήταν 30 χρονών. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε κατά το συμβάν.

Σύμφωνα με τον υπαστυνόμο Μπράντον Ντιν, ο άνδρας «έφυγε τρέχοντας» μόλις τον πλησίασαν, αφήνοντας το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν περίπου ένα τετράγωνο πιο μακριά. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός «χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς», ενώ παράλληλα πέταξε ένα σωρό ρούχα που κρατούσε στο χέρι.

«Οι αστυνομικοί παρατήρησαν τότε ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», συνέχισε ο υπαστυνόμος.
Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με τον Ντιν. Ο άνδρας δέχτηκε πολλές σφαίρες και σκοτώθηκε επί τόπου.

«Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», υποστήριξε ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα με τον Ντιν, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί δεν έχουν δώσει ακόμα κατάθεση και δεν φορούσαν κάμερες σώματος. Οι ερευνητές χτενίζουν την περιοχή για οποιοδήποτε βίντεο από κάμερες ασφαλείας και καλούν οποιονδήποτε μάρτυρα έχει τραβήξει κάποιο βίντεο να εμφανιστεί.

Το γραφείο του εισαγγελέα και το γραφείο του γενικού επιθεωρητή βοηθούν στην έρευνα.

Μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς, η ομάδα Black Lives Matter L.A. κάλεσε τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο αυτό, ενώ το αντιρατσιστικό κίνημα διαμαρτυρίας έχει αναβιώσει στις ΗΠΑ μετά το περιστατικό με έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη τον μαύρο Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην πολιτεία, δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από αυτή την κατά τα φαινόμενα αστυνομική κατάχρηση.



Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È