Οι χορηγοί του Big Brother αποσύρθηκαν, του φασισμού όχι

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 ·

 



Φωτεινή Λαμπρίδη
«ΟΑντώνης. Είναι 30 ετών από την Κρήτη, γεννημένος στο Λονδίνο. Αντώνη, μήπως μπέρδεψες το Big Ben με το Big Brother; Είναι κοπέλι Κρητικό και είναι και bar tender με gay δεν κάνει ούτε χωριό γιατί τον πιάνει temper». 

Με το παραπάνω κειμενάκι, μας σύστησε μέσω των social media η ίδια η παραγωγή του ΣΚΑΪ τον πολλά βαρύ Αντώνη, που υποστήριξε ανοιχτά την κουλτούρα του βιασμού και της ομοφοβίας, σε live μετάδοση. Όχι απλά γνώριζαν τις πεποιθήσεις του, αλλά τις διαφήμιζαν κιόλας. Αν δει κανείς μάλιστα αρκετά από τα βίντεο με τη συμμετοχή του που προηγήθηκαν, θα αντιληφθεί πως μια χαρά πέρασαν από το κανάλι όλα τα ρατσιστικά και ομοφοβικά του σχόλια, χωρίς να ανοίξει μύτη. 

Μέχρι που τον πήραν χαμπάρι πολίτες ενεργοί, χρήστες των social media και ανάγκασαν το κανάλι να απολογηθεί και να τον διώξει από το παιχνίδι. Ο όμιλος θορυβημένος από την απαίτηση να διακοπεί το reality show, έσπευσε να μας πείσει ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. «Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά» έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, λες και δεν είναι αυτονόητο δικαίωμα της κάθε γυναίκας αυτό, λες και μας κάνει χάρη!

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ», συνεχίζει η ανακοίνωση «με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων». Μια άνω τελεία για ένα σύντομο rewind. 

Ποιος νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή;

Ποιο κανάλι μεταξύ άλλων νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή;

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Η ΧΑ υπάρχει εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Από τις τελευταίες εκλογές, μπήκε στη ζωή μας βίαια, εριστικά, δυναμικά. Απέσπασε περίπου το 7% των ψήφων του ελληνικού λαού και άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το πολιτικό σύστημα μεταπολιτευτικά. Ποια είναι όμως η Χρυσή Αυγή; Από που έρχεται; Τι πρεσβεύει; Τα ερωτήματα είναι ουσιώδη και θα τα συζητήσουμε απόψε με τον γενικό γραμματέα της ΧΑ, κύριο Νίκο Μιχαλολιάκο». Αυτή ήταν η εισαγωγή του Κ. Μπογδάνου, στη συνέντευξη που έκανε στον Ν. Μιχαλολιάκο, αμέσως μετά τις εκλογές του 2012.

Την επόμενη μέρα ο τύπος μιλούσε για άγρια κόντρα μεταξύ των δύο και η αλήθεια είναι ότι ο δημοσιογράφος τον στρίμωξε και ο Ν. Μιχαλολιάκος τον πρόσβαλε κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Αργότερα όμως, ακούσαμε τον Μπογδάνο να σχολιάζει την έκρηξη της μητέρας του δολοφονημένου από φασίστες Π. Φύσσα, Μάγδας Φύσσα με τη φράση «την αφήνουν λυτή». Συνέχισε με ακροδεξιά παραληρήματα (Να πάνε οι λαθροεισβολείς στα ξερονήσια) μέχρι που λίγο πριν τις εκλογές του 2020, στις οποίες ήταν υποψήφιος είπε απευθυνόμενος σε Χρυσαυγίτη που ζήτησε τανκς έξω από την ΕΡΤ «Ψηφίστε σωστά και το έχουμε». Είχε αρχίσει να ψαρεύει ήδη από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του Ν. Μιχαλολιάκου. 

Βέβαια πριν από όλα αυτά, ο ΣΚΑΪ είχε αποδώσει την αιτία της δολοφονίας Φύσσα, σε αντιδικία μεταξύ οπαδών του ποδοσφαίρου. 

Ποιο κανάλι φιλοξένησε γκάλοπ για το αν είχε δίκιο ο κοσμηματοπώλης που λίντσαρε τον Ζακ Κωστόπουλο;

«Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, έχασε την ζωή του όταν εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο οπλισμένος με μαχαίρι. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και πείτε την άποψή σας. Συμφωνείτε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη;». Έτσι καλούσε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ τους πολίτες να πάρουν θέση. Να επιλέξουν ανάμεσα σε τι θα μου πείτε; Μα στο αν θα δώσουν δίκιο στον ομοφοβικό απάνθρωπο που οδήγησε στον θάνατο τον Ζακ. 

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι αντιδράσεις είχαν ξεκινήσει το γκάλοπ αφαιρέθηκε από το λογαριασμό. Ο όμιλος δεν εξέδωσε ανακοίνωση για να μας πει πως σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θα μας έπειθε παραταύτα. 

Σε ποιο κανάλι, έγινε αναπαράσταση της ιστορίας του φοιτητή που εκσπερμάτισε σε πλάτη φοιτήτριας;

Εικοσάχρονη φοιτήτρια Νομικής έπεσε θύμα ασέλγειας την ώρα που διάβαζε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, από έναν συνομήλικό της φοιτητή Φυσικής, ο οποίος τη λέρωσε με σπέρμα στην πλάτη. Η δε δικαιολογία του, καθώς παραδέχτηκε την πράξη του, είναι ότι ήθελε να εκτονωθεί. Να αφήσει το πακετάκι του που θα έλεγε κι ο Αντώνης του Big Brother. 

Αυτή η ιστορία προκάλεσε πολύ γέλιο στο πάνελ του ΣΚΑΪ. Οι παρουσιάστριες στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα, Ελένη Τσολάκη και Κατερίνα Γκαγκάκη, ξεκαρδίστηκαν στα γέλια όταν ένας συνάδελφος τους πήγε πίσω από την πλάτη τους για να κάνει αναπαράσταση του σκηνικού. 

Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι η τελευταία

Μετά την κινητοποίηση, οι χορηγοί αποσύρθηκαν από το Big Brother, ο παίχτης εκδιώχθηκε, το κανάλι απέκτησε κι άλλους εχθρούς. Το ΕΣΡ δεν μπορεί να παρέμβει, επειδή η συγκεκριμένη σκηνή δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση αλλά στο live streaming του καναλιού και οι εισαγγελείς συνήθως δεν ακούν τι συμβαίνει στις τηλεοράσεις.

Μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε ανοιχτά κάποιον να προτρέπει σε βιασμό, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που ελληνικό κανάλι πιάνει πάτο. Τα συστημικά μέσα παίζουν στη διαπασών πατριαρχία, ρατσισμό και φασισμό. Όχι τυχαία, φυσικά, αφού αυτό εξυπηρετεί το σύστημα. Ένα περιβάλλον τοξικό, όπου ζέχνει ματσίλα, σεξισμό, ομοφοβία, υποκρισία, φασισμό, ρατσισμό και εθνικιστικές κορώνες. Αυτό είναι το κοκτέιλ που κερνάει χρόνια η τηλεόραση και μέσα από thrash εκπομπές. Τελευταία από τον πάτο, πιάσαμε απόπατο. Γιατί έχουμε αποκτήσει αρκετά αντισώματα ως κοινωνία, μας τα πρόσφερε απλόχερα η οικονομική κρίση που μας μετατόπισε ως σύνολο προς τα δεξιά και αρκετούς προς την άκρα δεξιά για την οποία το δηλητήριο του Αντώνη, είναι ελαφρύ πρωινό γεύμα. Σήμερα η καφρίλα είναι must, ιδιαίτερα απέναντι σε πιο αδύναμους ή διαφορετικούς. Ο αγώνας ενάντια σε αυτόν τον εκχυδαϊσμό είναι μονόδρομος αν θέλουμε να ξυπνάμε και να λέμε «Υes, Ι can breath». Μια καλή αρχή θα ήταν η φωνή όσων ζητάμε την καταδίκη της δολοφονικής Χρυσής Αυγής, να εισακουστεί. Να παλέψουμε μέχρι να γονατίσουν και οι χορηγοί του φασισμού.

https://tvxs.gr/news/ellada/oi-xorigoi-toy-big-brother-aposyrthikan-toy-fasismoy-oxi



Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È