Business Insider: Χειρότερη από το «Κραχ» του 1929 η σημερινή ευρωπαϊκή κρίση

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 ·

Η κρίση του 1929 στις ΗΠΑ

“ Σε μια σύγκριση του οικονομικού «Κραχ» του 1929 με την σημερινή κρίση στην Ευρώπη, κάνοντας μάλιστα αναφορά στην Ελλάδα των Μνημονίων, προχωρά το οικονομικό περιοδικό Business Insider  ”

Σε μια σύγκριση του οικονομικού «Κραχ» του 1929 με την σημερινή κρίση στην Ευρώπη, κάνοντας μάλιστα αναφορά στην Ελλάδα των Μνημονίων, προχωρά το οικονομικό περιοδικό Business Insider.
Συγκεκριμένα, το περιοδικό σε άρθρο του επισημαίνει ότι το «Κραχ» του 1929 δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς η δεύτερη είναι χειρότερη. Μπορεί τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν πως το πραγματικό ΑΕΠ της Ευρώπης μειώθηκε μόνο κατά 5% και η ανεργία έφτασε μόλις στο 12%, όμως πίσω από αυτά τα στοιχεία υπάρχουν... «αμαρτίες» που δεν μπορούν να κρυφτούν.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Ελλάδα των Μνημονίων, καθώς υπογραμμίζεται ότι η πραγματική μείωση του ΑΕΠ της έφτασε στο 25% από το τελευταίο τρίμηνο του 2007 έως το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Παράλληλα η ανεργία στη χώρα έπιασε υψηλά νούμερα, ειδικά στους νέους, όπως και στην Ιταλία και την Πορτογαλία, που ανέβηκε στο 44% και 35% αντίστοιχα.

Στο άρθρο γίνεται σύγκριση των δύο περιπτώσεων (του 1929 και σήμερα) και τονίζεται ότι η κρίση είχε βαρύ τίμημα για την κοινωνία και ειδικότερα για τις πιο φτωχές και ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, καθώς εκείνοι είναι που έχουν πληγεί περισσότερο. Παράλληλα, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, αντί να υπάρξουν δράσεις και πολιτικές που θα μετέστρεφαν την κατάσταση, στην ουσία τα πράγματα αφέθηκαν στη μοίρα τους.

Το οικονομικό περιοδικό δείχνει εικόνες από την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ το 1929, με ανθρώπους να στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό, ενώ παράλληλα δείχνει και διάγραμμα από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, τα οποία έχουν επωφεληθεί από τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας και διαρούν την ευρωπαϊκή ήπειρο. 

Δείτε το διάγραμμα:


http://www.blog.gr/articles/534242/Business-Insider-Xeiroteri-apo-to-Krax-tou-1929-i-simerini-europaiki-krisi.html


Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È