Η Βολιβία δωρίζει ένα εκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 ·

«Θέλουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και σε άλλες χώρες.»

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου αγώνα κατά του ιού Έμπολα, ο
Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε ότι η χώρα του έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει μέτρα για να αποτραπεί η άφιξη της ασθένειας.

Σε ανακοίνωση του την Τετάρτη, ο Μοράλες είπε ότι η χώρα του θα συμβάλει δωρίζοντας ένα εκατομμύριο δολάρια στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα. 

« Είναι μια συμβολική συμμετοχή
», ανέφερε ο Πρόεδρος και τόνισε ότι η Βολιβία κάνει πολλά για την πρόληψη της νόσου, ιδίως μέσω της εντατικοποίησης της επιτήρησης και της ενημέρωσης του ιατρικού προσωπικού.

Η εισφορά προστίθεται στα πέντε εκατομμύρια που προηγουμένως δώρισε τη Βενεζουέλα για τον ίδιο σκοπό. «Στέλνω τους χαιρετισμούς μου, το σεβασμό και το θαυμασμό μου στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, για την δωρεά των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για τον έλεγχο του Έμπολα
» , είπε ο Μοράλες. 

Επίσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συμμετοχή και σημαντική προσφορά της Κούβας σε αυτό τον αγώνα και τόνισε τη σοφία του Φιντέλ Κάστρο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κοινών προβλημάτων. 

Να σημειωθεί πως έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής μας (ALBA) στην Αβάνα (Κούβα), για να πραγματοποιηθεί συμφωνία για κοινή δράση των χωρών ενάντια στον ιό.


Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È