ΙΚΙΛ: Αφήστε οικογένεια και αυτοκίνητο, πολεμήστε για τον Αλλάχ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 ·

Κρίσεως Κάλεσμα

Με γοργούς ρυθμούς κλιμακώνεται η κρίση στο Ιράκ με τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε να καλούν μέσω βίντεο στο Υoutube τους μουσουλμάνους της Δύσης να αφήσουν τον «καταθλιπτικό» σύγχρονο τρόπο ζωής και να μεταβούν στο Ιράκ και την Συρία, όπου θα νιώσουν «την χαρά του να πολεμούν για τον Αλλάχ». Επίσης, οι ίδιοι κατέλαβαν σήμερα ένα παλιό - από εποχής Σαντάμ Χουσεΐν - εργοστάσιο παραγωγής χημικών όπλων.

Το συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης, είχε αρχίσει να παράγει αέριο μουστάρδας και άλλα χημικά αέρια, μεταξύ των οποίων σαρίν, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μερικούς μήνες μετά την άνοδο του Σαντάμ Χουσέιν στην προεδρία, σύμφωνα με ένα έγγραφο της CIA. Αυτό το πρόγραμμα χημικών όπλων είχε φθάσει απόγειό του στη διάρκεια του πολέμου Ιράν - Ιράκ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς περίπου 209 τόνοι αερίου σαρίν παρήχθησαν το 1987 και 394 τόνοι το 1988. Ωστόσο η CIA υποστηρίζει πως το συγκρότημα αυτό είχε κλείσει στη συνέχεια μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, όταν αποφάσεις του ΟΗΕ απαγόρευσαν στο Ιράκ οποιαδήποτε παραγωγή χημικών όπλων.


Ο Λευκός Οίκος αν και ανήσυχος για την κατάληψη του εργοστασίου εκτιμά ότι οι σουνίτες εξτρεμιστές δεν είναι σε θέση να παράξουν χημικά όπλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αεροπορικών χτυπημάτων κατά του ΙΚΙΛ με σκοπό να βοηθηθεί η κυβέρνηση του Ιράκ από τις ΗΠΑ, απορρίφθηκε από ότι φαίνεται σαν εκδοχή από τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι θα αποστείλει στο Ιράκ 300 στρατιωτικούς συμβούλους ως βοήθεια. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε στοχευμένες και ακριβείς στρατιωτικές δράσεις εφόσον διαπιστώσουμε ότι το απαιτεί η κατάσταση στην περιοχή», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ.

Κατά των αεροπορικών επιδρομών τάχθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που είπε ότι μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ. Παράλληλα ζήτησε να συσταθεί αντιπροσωπευτική κυβέρνηση που θα εγγυάται την ενότητα στο Ιράκ.

Πάντως και οι βρετανικές αρχές είναι θορυβημένες εξαιτίας του βίντεο - καλέσματος των τζιχαντιστών. Στο 13 λεπτών διάρκειας βίντεο εμφανίζονται Βρετανοί και Αυστραλοί τζιχαντιστές να μάχονται για το ΙΚΙΛ και να προσπαθούν να δελεάσουν τους ομοϊδεάτες τους.


Οι ισλαμιστές κάθονται μπροστά από τζιχαντιστική σημαία, κρατούν όπλα, απαγγέλλουν στίχους από το κοράνι και καλούν τους ομόθρησκους στην Βρετανία να ενωθούν μαζί τους «αυτή την χρυσή περίοδο». Ισχυρίζονται ότι ταξίδεψαν από την Βρετανία στη Μέση Ανατολή και παροτρύνουν τους θεατές να αφήσουν τις ζωές τους στην Δύση και να ενταχθούν στην οργάνωση.

Το εν λόγω υλικό εμφανίζεται ταυτόχρονα με την παγκόσμια διαδικτυακή καμπάνια που έχουν ξεκινήσει οι σουνίτες τζιχαντιστές με σκοπό να συγκεντρωθούν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης 1 δισεκατομμύριο μηνύματα συμπαράστασης για την δημιουργία ισλαμικού κράτους.

Πάντως σύμφωνα με αναφορές, οι σουνίτες αφού κατέλαβαν την Μοσούλη την περασμένη εβδομάδα κατέστρεψαν σύμβολα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, ανάμεσά τους αγάλματα ποιητών και τον τάφο ενός φιλοσόφου του Μεσαίωνα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε κατέστρεψαν το άγαλμα το Οτμάν αλ Μουσούλι, ενός μουσικού και συνθέτη του 19ου αιώνα, και το άγαλμα του Αμπού Ταμάμ, ενός Άραβα ποιητή της εποχής των Αββασιδών. Ο τάφος του Ιμπν αλ Ατίρ, ενός άραβα φιλόσοφου και ιστορικού που ακολουθούσε τον στρατό του σουλτάνου Σαλαντίν τον 12ο αιώνα, βεβηλώθηκε μετά την κατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές. Το θολωτό ιερό ισοπεδώθηκε και το πάρκο που βρισκόταν γύρω του σκάφτηκε.

Το ΙΚΙΛ θεωρεί ειδωλολατρικό το προσκύνημα σε τάφους και για το λόγο αυτό έχουν καταστρέψει πολλούς τάφους και τεμένη τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. 
http://tvxs.gr/news/kosmos/ikil-afiste-oikogeneia-kai-aytokinito-polemiste-gia-ton-allax

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È