Τα παράθυρα της ντροπής

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 ·

http://www.avgi.gr/ Πάικος Βασίλης

Ποια Ουκρανία, ποια Κορέα, ποια Eurostat, ποιο πλεόνασμα και ποιο μέρισμα; Το θέμα είναι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Το κεντρικό, το μείζον, το μόνο θέμα. Όλα τ’ άλλα; απλώς οδοντόκρεμες.

Βγαίνουν που λέτε κάθε βράδυ, στα μεγάλα δελτία των καναλιών, οι παραθυράτοι τηλεσχολιστές και, εννιά στις δέκα φορές, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ολοκληρωτικά, μετωπικά, απροσχημάτιστα, με κάθε αφορμή δε. Ή και χωρίς αυτήν. Ακόμη και στη βάση απολύτως υποθετικών και ξεκρέμαστων σεναρίων. Ή στο άκουσμα μισής κουβέντας, προσφερόμενης πάντως για κοπτοραπτική. Βλέπετε, η μονταζιέρα των Κεδίκογλου – Μουρούτη δημιούργησε παράδοση. Έφτιαξε σχολή. Τώρα δε κι αν είναι η ώρα της να θριαμβεύσει…

Ακούσαμε λοιπόν από τους περί ων ο λόγος τηλεσχολιαστές ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται για το ευρωψηφοδέλτιο. Ότι απορρίπτουν τον ένα μετά τον άλλον υποψηφίους προτεινόμενους από τον Τσίπρα. Ακούσαμε ότι θέτουν ζήτημα επιστροφής στη δραχμή. Ότι, μ’ άλλα λόγια, έχουν χωρισθεί στα δύο και να όπου νάναι το διαλύουν το μαγαζί. Ακούσαμε ότι σχεδιάζουν να σκαρώσουν δημοψήφισμα για τη δραχμή όταν, ο μη γένοιτο, έρθουν στα πράματα. Ακούσαμε ότι παίρνουν γραμμή από το τουρκικό προξενείο για τις υποψηφιότητες της μειονότητας. Ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε. Προκειμένου να καταδειχθεί η αναξιοπιστία και η αφερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια όλ’ αυτά αναπαράγονται με θαυμαστή επιμέλεια από τον ημερήσιο Τύπο, από ραδιόφωνα και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ώσπου να περάσουν στη συλλογική συνείδηση ως αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.


Τι κι αν διευκρινίζεται αρμοδίως, με απόλυτη κατηγορηματικότητα, πως τα περί διαφωνιών για τις υποψηφιότητες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κάποιες εύλογα διαφορετικές εκτιμήσεις, όταν η ευρωλίστα συζητείται στα αρμόδια καθοδηγητικά κομματικά όργανα. Και δεν αποτελεί αποκλειστική προνομία του αρχηγού, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα άλλα κόμματα. Πρακτική για την οποία, φυσικά, δεν έχουν τίποτα να πουν και να σχολιάσουν οι παραθυράτοι.

Τι κι αν διευκρινίζεται, με την ίδια κατηγορηματικότητα, πως ουδείς ποτέ έθεσε θέμα επιστροφής στη δραχμή. Παρά μόνο κατάρτισης εναλλακτικού σχεδίου, για την περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καταλήξουν σε αδιέξοδο. Πρόταση που κι αυτή ωστόσο απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών οργάνων.

Τι κι αν διευκρινίζεται, εξίσου κατηγορηματικά, πως ουδείς ποτέ μίλησε για δημοψήφισμα στη βάση του ερωτήματος «ευρώ ή δραχμή». Αλλά για προσφυγή στον λαό, με εκλογές ή δημοψήφισμα, στην περίπτωση που προκύψουν μείζονα πολιτικά διλήμματα. Τέτοια που να απαιτούν τη νωπή λαϊκή έγκριση. Και όχι όπως επί Παπανδρέου και Σαμαρά, οπότε προέκυψαν ξαφνικά στον λαό εντελώς άλλες πολιτικές από κείνες που ο ίδιος είχε εγκρίνει στην κάλπη.

Τι κι αν είναι παραπάνω από προφανές ότι με την αντικατάσταση της Σαμπιχά, και εξαιτίας των όλων δραστηριοτήτων της, ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς διόρθωσε ένα λάθος που τον έφερνε σε κάθετη αντίθεση με το σύνολο της Αριστεράς στη Θράκη κι όχι μονάχα της μειονοτικής…

Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν

Ψεύδονται και διαστρεβλώνουν εν πλήρει επιγνώσει την πραγματικότητα που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ οι παραθυράτοι τηλεσχολιαστές. Ενώ, από την άλλη, αντιμετωπίζουν με αξιοθαύμαστη «διακριτικότητα», συχνά και με πλήρη αποσιώπηση, ό,τι σχετικό αναφέρεται στα κόμματα τηςμνημονιακής συγκυβέρνησης.

Δεν είδαν, ας πούμε, την επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, να γυρίζει την πλάτη στον Αντώνη Σαμαρά, στη βάση της διαφωνίας της με τον σταυρό προτίμησης. Δεν άκουσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να δηλώνει πως δεν συγχώρησε ποτέ τον Σαμαρά. Και το Antinews, το εκφραστικό όργανο του στενού σαμαρικού περιβάλλοντος, να τον αποκαλεί Δον Κορλεόνε και Εφιάλτη. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι ο «εκπρόσωπος» του καραμανλικού κλίματος Βαγγέλης Αντώναροςχαρακτήρισε Γουλιμήδες τους μετέχοντες στην ευρωλίστα της Ν.Δ. Δεν εκτίμησαν ως άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ απεκάλεσε Μαυρογιαλούρο τον Σαμαρά. Δεν προβληματίστηκαν ακούγοντας τον Μπαλτάκο να αποκαλύπτει πως δεν ήταν ο μόνος νεοδημοκράτης συνομιλητής της Χ.Α. και πως ο καθένας (από τους συνομιλητές) είχε τον ρόλο του. Ούτε όταν πρότεινε τη συνεργασία Ν.Δ., Χ.Α. και ΑΝ.ΕΛΛ., προκειμένου «να μείνουν στην εξουσία για 50 χρόνια». Δεν διέκριναν στοιχεία κομματικής διάσπασης με τις διπλές νεοδημοκρατικές υποψηφιότητες σε περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους. Ούτε κι όταν μεγαλόσχημα στελέχη, ακόμη και υπουργοί, εγκαταλείπουν τις επίσημες υποψηφιότητες, για να πλαισιώσουν δεξιούς αλεξιπτωτιστές.

Εδώ ολόκληρη εκπομπή έστησε ο άλλος, με προσεχτικά επιλεγμένους «πανελίστες», προκειμένου να λοιδορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του σεναρίου ότι ίσως μετάσχει στους συνδυασμούς του οΛαζόπουλος. Ο οποίος Λαζόπουλος μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε άλλους να μην αρέσει, ακόμη και να τους εκνευρίζει, όμως βρίσκεται στις τάξεις της Αριστεράς από τα φοιτητικά του χρόνια. Σε αντίθεση με το όλως απολίτικο βιογραφικό των Ζαγοράκηδων και των Βαζέχα, για τους οποίους δεν βρήκαν τίποτα να πουν. Όπως δεν βρήκαν τίποτα να πουν και για τα ορφανά του Καρατζαφέρη που ξεπλένει διά των ψηφοδελτίων του ο Σαμαράς ή ακόμη και για τον αστυνομικό της «ζαρντινιέρας».

Όσο για τον ελάσσονα κυβερνητικό εταίρο, δεν πληροφορήθηκαν το παραμικρό οι τηλεσχολιαστές για τις κολοσσιαίες ευθύνες του Βενιζέλου για το ναυάγιο της Ελιάς. Ούτε για την κάθετη άρνηση των παπανδρεϊκών να μετάσχουν στις λίστες. Ούτε για τις απειλητικά εκβιαστικές προειδοποιήσεις του Βενιζέλου προς τον Παπανδρέου, για κάτι περίεργες «εκκρεμότητες». Οικονομικού (ή μήπως και εισαγγελικού;) ενδιαφέροντος εκκρεμότητες. Για το γεγονός δηλαδή πως το, όσο συρρικνωμένο, σημερινό ΠΑΣΟΚ δείχνει έτοιμο να σπάσει εις τα εξ ων συνετέθη αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Αλλά, βλέπετε, έχουν επιλεκτική μνήμη, επιλεκτική όραση, επιλεκτική ακοή, επιλεκτική παρατηρητικότητα, επιλεκτική ευαισθησία, επιλεκτική δημοσιογραφική ματιά και σχολιαστική οξυδέρκεια οι παραθυράτοι τηλεσχολιαστές των μεγάλων βραδινών δελτίων. Άξιος λοιπόν, πανάξιος ο μισθός τους…

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È