Από τη Χριστίνα Σιδέρη ως τη Χρυσή Αυγή, μια «σοβαρότητα» δρόμος

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014 ·

Έχει κατά καιρούς πει και γράψει διάφορα ωραία η Χριστίνα Σιδέρη, με αποκορύφωμα την εμμονική της απαίτηση να συλληφθούν οι γονείς του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, υπονοώντας έτσι ότι οι γονείς φταίνε για τη δολοφονία του. Πιστή στη γραμμή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, του Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος έχει θέσει τον πήχυ ψηλά ως προς το πόσα εμπρηστικά, μισαλλόδοξα και χυδαία σχόλια μπορεί να κάνει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Σιδέρη αποτελεί έναν από τους στιβαρότερους υπέρμαχους στο διαδίκτυο κάθε αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Ποια είναι η Χριστίνα Σιδέρη; Πρώην τομεάρχης Β3 της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και πρώην υποψήφια για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, δυστυχώς είναι τυπικό δείγμα του είδους των νεοδημοκρατών «παραγόντων» και στελεχών που συγκροτούν το περιβάλλον των άμεσων ιδεολογικών αναφορών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά…



«Να εξαφανιστούν οι αναρχοκομμουνιστές» είναι ένα από τα όνειρα της Χριστίνας Σιδέρη. Το ομολόγησε χθες η ίδια στο facebook. Πράγμα που σημαίνει ότι σταδιακά σκληραίνει η στάση της απέναντι στους μισητούς αντιφρονούντες. Διότι τον Φεβρουάριο ζητούσε γι΄ αυτούς απλά και μόνο ένα «light Κουαντάναμο» [sic], τον Σεπτέμβριο απεφάνθη ότι οι «συλλήψεις γι αυτούς είναι πολυτέλεια» και απαίτησε από τις Αρχές βασανιστήρια με «σακάτεμα στο ξύλο, μέχρι λιποθυμίας», και τώρα κατέληξε στην οριζόντια εξαφάνισή τους. Όλα αυτά προφανώς με (νεο)δημοκρατικές διαδικασίες.


 
Έχει κατά καιρούς πει και γράψει διάφορα ωραία. Για παράδειγμα, σχετικά με τις πυρκαγιές που ξεσπάνε σε σπίτια λόγω του ότι δεν έχουν ρεύμα και προσπαθούν οι άνθρωποι να ζεσταθούν, σχολίασε -σε ανάρτηση του Γιώργου Μουρούτη, μάλιστα- το εξής: «Δεν κατάλαβα Γιώργο μου από πότε πρέπει όλοι εμείς να πληρώνουμε το ρεύμα σε λαθροαλλοδαπά πρεζόνια. Να γκρεμοτσακιστούν να πάνε στις χώρες τους. Εμείς οφείλουμε ΜΟΝΟ στους συνέλληνες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση». Αποκορύφωμα βέβαια των υπέροχων απόψεων της Χ. Σιδέρη είναι η εμμονική της απαίτηση να συλληφθούν οι γονείς του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, υπονοώντας έτσι με σαφήνεια ότι οι γονείς φταίνε για τη δολοφονία του και όχι το άσπιλον Όργανον της Τάξεως που επί τη τελέση του ιερού του λειτουργήματος αδίκως παρεσύρθη.

Βέβαια κανείς δεν θα ασχολούνταν στα σοβαρά με το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως κανείς δεν ασχολείται διεξοδικά και με τα διάφορα ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία του διαδικτύου που εκπροσωπούν τους ηθικούς ανθυπαπόπατους της κοινωνίας, απ” όπου αναβλύζει ο ρατσισμός, το μίσος και η απανθρωπιά. Ο λόγος για τον οποίο «παίζουν» τα όσα αποκρουστικά γράφει είναι πως η κ. Σιδέρη είναι πρώην τομεάρχης Β3 της Νομαρχιακής, καθώς και πρώην υποψήφια για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας – και όχι της Χρυσής Αυγής, όπως θα υπέθετε κάποιος αδαής κρίνοντας και μόνο από τον τρόπο που σκέφτεται. Στην ουσία, το μόνο που χωρίζει τη Χριστίνα Σιδέρη από τη Χρυσή Αυγή είναι η βολεψιά της στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως, τώρα ειδικά που ο αρχηγός του κόμματος είναι ο συγγενικά σκεπτόμενος Αντώνης Σαμαράς, δεν την εμποδίζει να φέρεται αλλά ούτε και να δρα χρυσαυγίτικα. Για παράδειγμα, δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που διοργανώνει επιλεκτικές διανομές τροφίμων «μόνο για Έλληνες», αλλά και η γαλάζια οργάνωση «Εθνική Αλληλεγγύη», επικεφαλής της οποίας είναι η Χριστίνα Σιδέρη. Η γαλάζιά της ταυτότητα δεν την εμποδίζει επίσης και να συνεργάζεται με πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, καταδικασμένο στο παρελθόν για επιθέσεις και τραμπουκισμούς, για να «φιλοτεχνήσει» μαζί του ξενοφοβικά βίντεο, που θα προβληθούν σε ημερίδες της Νέας Δημοκρατίας για το (αντι)μεταναστευτικό.

Και όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν απλά με κάποιο περιθωριακό στέλεχος του κόμματος που κάνει του κεφαλιού του χωρίς να έχουν γνώση οι γαλάζιοι φύλακες. Οι διασυνδέσεις της στο κόμμα ξεκινάνε από τα πολύ υψηλά κλιμάκια, για την ακρίβεια από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Όταν η Χριστίνα Σιδέρη, τον Φεβρουάριο του 2010, προσήχθη από τον Άγιο Παντελεήμονα στη ΓΑΔΑ, μαζί με φασίστες της εφημερίδας «Στόχος» και διάφορους άλλους ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να «διαδηλώσουν» κατά των μεταναστών, ο ίδιος προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, φέρεται να τηλεφώνησε στη ΓΑΔΑ και να ζήτησε να την αφήσουν ελεύθερη, όπως μας πληροφορεί σε σχετικό του άρθρο ο Χρήστος Χαρίτος, στενός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη: «Όλοι αυτοί, μεταξύ άλλων, πήγαν στην ασφάλεια για «εξακρίβωση στοιχείων» ως «ακροδεξιοί», για τον λόγο ότι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την πλήρη υποβάθμιση της ποιότητος της ζωής τους από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Και η μεν κ. Σιδέρη απελευθερώθηκε αμέσως, διότι ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε προσωπικώς στην ΓΑΔΑ, όλοι οι άλλοι όμως ταλαιπωρήθηκαν άνευ λόγου και αιτίας.»

Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή», που κάποιοι αναζητούσαν πριν λίγο καιρό για να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ήδη κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. Την ενσαρκώνουν στελέχη της εύνοιας του Αντώνη Σαμαρά, όπως η Σιδέρη, ο Κρανιδιώτης, ο Μπαλτάκος, ο Κωτούλας και άλλοι. Μπορεί να μην έχει το original ιδεολογικό περίβλημα του ναζισμού, πράγμα που την καθιστά και «σοβαρή», αλλά είναι φορέας του ιδίου πολιτικού ήθους και ποιότητας που χαρακτηρίζει την οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
 
 
 http://unfollow.com.gr/web-only/6739-sideri/
 

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È