Ο Πεσσόα συναντά τον Καβάφη στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 ·

Το ντοκιμαντέρ «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 20.45 στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας στον Πειραιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Δεκτά τρόφιμα διαρκείας (πχ. γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά κλπ…) για το πρόγραμμα επισιτιστικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας.

Εν πλω με το Saturnia

Στις 21 Οκτωβρίου του 1929, το υπερωκεάνιο «Saturnia» ξεκινά από την Τεργέστη το ταξίδι του προς την Αμερική, μαζεύοντας μετανάστες από τα λιμάνια της Μεσογείου. Ο Βασίλης Καπόπουλος, ένας νεαρός Έλληνας, που επιβιβάζεται στην Πάτρα θα γίνει μάρτυρας μιας απρόσμενης συνάντησης: μια νύχτα, σ’ αυτό το πλοίο που κουβαλά τα όνειρα του Νέου Κόσμου, θα λάβει χώρα η εξίσου ονειρική αλλά και πραγματική συνάντηση δύο μεγάλων ποιητών του αιώνα που πέρασε: του Φερνάντο Πεσσόα και του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Ντοκιμαντέρ 2008 | Έγχρωμο. | Διάρκεια: 90'

Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Με τους: Μάκη Αρβανιτάκη, Δημήτρη Οικονομίδη, Όθωνα Μεταξά, Αιμίλιο Τσούβαλη


1ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας (2008, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών (2008, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Βραβείο καλύτερης Φωτογραφίας, Μουσικής, Ήχου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, σκηνοθέτης, Θάνος Λαμπρόπουλος, παραγωγός, ο ηθοποιός Δημήτρης Οικονομίδης,o συγγραφέας Χρήστος Οικονόμου και ο ποιητής Πάνος Κυπαρίσσης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


INFO
«Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντηση τον Κωνσταντίνο Καβάφη
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 20.45
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας
Πραξιτέλους 78 και Ελ. Βενιζέλου, Πειραιάς
Είσοδος Ελεύθερη
Δεκτά τρόφιμα διαρκείας 
 http://tvxs.gr/news/ekdiloseis/o-pessoa-synanta-ton-kabafi-sto-steki-toy-limanioy-tis-agonias
 

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È