Παρέλαση 5.000 πρώην Ες-Ες στη Λετονία την Κυριακή

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 ·

Γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην ΚριμαίαΠαρέλαση 5.000 πρώην Ες-Ες στη Λετονία την Κυριακή

Στην παρέλαση, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει 5.000 Λετονούς πρώην στρατιώτες των Ες-Ες και χιλιάδες νεοφασίστες και η οποία γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, θα λάβει μέρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ειναρς Γκιλίνσκις, αγνοώντας την απαγόρευση της πρωθυπουργού Λαϊμντότα Στραουγιούμα. (Πηγή: REUTERS/David Mdzinarishvili)

Το ναζιστικό μικρόβιο ταξιδεύει πέρα από την Ουκρανία, μετέδωσε το γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων DPA το απόγευμα της Παρασκευής. Αναφερόταν στην παρέλαση την οποία θα κάνουν την Κυριακή στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, άνδρες οι οποίοι στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου είχαν ενταχθεί στα Ες-Ες και πολέμησαν μαζί με τις δυνάμεις του Χίτλερ.

Στην παρέλαση, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει 5.000 Λετονούς πρώην στρατιώτες των Ες-Ες και χιλιάδες νεοφασίστες και η οποία γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, θα λάβει μέρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ειναρς Γκιλίνσκις, αγνοώντας την απαγόρευση της πρωθυπουργού Λαϊμντότα Στραουγιούμα.

Η απάντηση του υπουργού, ο οποίος είναι από τους ηγέτες της εθνικιστικής «Εθνικής Συμμαχίας», ήταν ωμή και προκλητική: «Ενα έθνος που δεν σέβεται και δεν τιμά τους ήρωες του δεν έχει μέλλον», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι οι «πατριώτες» που πολέμησαν με τους χιτλερικούς πολεμούσαν «τη Σοβιετική Ένωση και τους μπολσεβίκους».

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας παίρνει η κυβέρνηση επειδή πιστεύει ότι θα αντιδράσουν στη«ναζιστική επίδειξη δύναμης» οι ρωσόφωνοι Λετονοί οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας.
http://left.gr

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È