Ο εορτασμός της 26ης Ιούλη στο Γκουαντάναμο

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 ·


cubadebate.cu, Yannis Tsal
Στην πόλη του Γκουαντάναμο κορυφώθηκε φέτος ο εορτασμός της 59ης επετείου της επίθεσης στους στρατώνες Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες, των επαναστατών με επικεφαλής τον Φιντέλ Κάστρο, που σήμανε το πρελούδιο της Επανάστασης που θριάμβευσε ακριβώς 5 χρόνια, 5μήνες και 5 ημέρες μετά με τη φυγή του ηττημένου δικτάτορα Μπατίστα από την Αβάνα.
Στον πανηγυρικό λόγο του ο Ραούλ Κάστρο είπε ότι η διατήρηση της Επανάστασης και η αντίσταση στην αυτοκρατορία επί 50 έτη είναι ο μεγάλος άθλος του κουβανικού λαού. Διακήρυξε ότι πρέπει να προχωρήσουν με την επικαιροποίηση του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου στο ρυθμό που θα αποφασίσουν, χωρίς βιασύνη αλλά ούτε σταμάτημα. Επίσης ανέφερε ότι δεν φοβούνται να συζητήσουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για οποιοδήποτε θέμα, αλλά σε συνθήκες ισοτιμίας. 
Παρεμβάσεις στην εκδήλωση πουυ ξεκίνησε στις 7 το πρωί έκαναν ακόμα μια πιονέρα από το Γκουαντάναμο, ο τοπικός γραμματέας του κόμματος, Λουίς Τόρες Ιρίμπαρ, και ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους και των Υπουργών, Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα.


Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È