Έτοιμος να επιστρέψει στη Βολιβία για «πολιτικό διάλογο» ο Έβο Μοράλες

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 ·

efsyn.gr

Κινήσεις για αποκλιμάκωση της κατάστασης στη χώρα του δεσμεύεται να πραγματοποιήσει ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει.

Ο Έβο Μοράλες εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Μεξικό υιοθετώντας έναν πιο συγκαταβατικό τόνο και καλώντας τον στρατό και την αστυνομία της χώρας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μη βάψουν τα χέρια τους με το αίμα των πολιτών.

Επανέλαβε πως η παραίτησή του και η αποχώρησή του από τη χώρα προήλθαν εξαιτίας πραξικοπήματος, ενώ αρνήθηκε τη νομιμότητα της μεταβατικής προέδρου,Τζανίν Άνιες.


Άφησε, ακόμη, ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Βολιβία δηλώνοντας «εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία) για να αμβλύνουμε την κατάσταση» και προσθέτοντας «θα επιστρέψουμε αργά ή γρήγορα».

Ο Μοράλες, ο οποίος μετέβη χθες στο Μεξικό όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, απηύθυνε επίσης έκκληση για τη διεξαγωγή «πολιτικού διαλόγου», προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που κλονίζει τη Βολιβία.

Καταφέρθηκε, ακόμη, εναντίον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και τους ισχυρισμούς για σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη χώρα.

Ο Έβο Μοράλες καταφέρθηκε εναντίον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και των ευρημάτων του σχετικά με σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη Βολιβία.

«Ο ΟΑΚ έλαβε μια πολιτική απόφαση, όχι μια τεχνική ή μια νόμιμη. Τελεί στην υπηρεσία της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας» τόνισε ο Μοράλες.

Στη Βολιβία το κλίμα παραμένει τεταμένο με πολλούς οπαδούς του επί δεκατρία χρόνια προέδρου της χώρας να βγαίνουν και σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας Λα Πας πραγματοποίησε δυναμικές πορείες διαμαρτυρίες.

«Δεν θέλουμε δικτάτορες, αυτή η κυρία πάτησε πάνω μας γιαυτόν τον λόγο είμαστε οργισμένοι» αναφέρει στο Associated Press η Παουλίνα Λουτσάμπε και προσθέτει «θα παλέψουμε με τα αδέρφια μας και τις αδελφές μας μέχρι ο Έβο Μοράλες να επιστρέψει. Ζητάμε την επιστροφή του για να βάλει μία τάξη».

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È