Κϊτρινα Γιλέκα: Σε Παρίσι και Βρυξέλλες, δεν άφησαν τον κόσμο να διαδηλώσει - Με νομοθετική ρύθμιση καταργούν και το δικαίωμα στη Διαμαρτυρία

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 ·

" Βαθιά δημοκρατία βγαλμένη από τα σπλάχνα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού " Aναδημοσίευση από Alkis Antoniadis
"Σήμερα επιχειρήσαμε να πάμε στη συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων στις Βρυξέλλες η οποία μετά από δύο ώρες δεν μπόρεσε καν να αρχίσει καθώς η βελγική αστυνομία επεμβαίνει προληπτικά σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης και μαζεύει τους διαδηλωτές. Δεν τους αφήνει καν να μαζευτούν στις πλατείες..

Βαθιά δημοκρατία βγαλμένη από τα σπλάχνα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού.."

Ανταποκριση από τη Sissie Bara

"Σήμερα στη Γαλλία δεν άφησαν το κόσμο να διαμαρτυρηθεί.

Το πιο πιθανό είναι να ακούσετε στις ειδήσεις ότι η κινητοποίηση δεν είχε συμμετοχή ότι το κίνημα ζεί τις τελευταίες του ώρες όπως δήλωσε ο βλάκας ο Ολαντ, και ότι ο κόσμος μετά τις εξαγγελίες του μακρόν πήγε σπίτι του.
Είναι ψέμα.

Σήμερα δεν άφησαν το κόσμο να διαδηλώσει. Πέρα από τις προληπτικές συλλήψεις και τα άπειρα δακρυγόνα είχαμε 8000 μπάτσους να καταδιώκουν 5000 κόσμο περίπου, τουλάχιστον 56 σταθμοί του μετρό μέσα στη πόλη ήταν κλειστοί.
Επιπλέον ο κόσμος που ερχόταν από την περιφέρεια που είναι και ο βασικός κορμός αυτού του κινήματος δε κατόρθωσε να φτάσει ποτέ.
Έλεγχοι αστυνομικοί παντού και απαγόρευση στις εισόδους των εθνικών δρόμων προς τη πρωτεύουσα. Οσες και όσοι κατάφεραν να φτάσουν στο Παρίσι παρέμειναν αποκλεισμένοι και διασκορπισμένοι ες σε διάφορα σημεία του παρισιού, γιατί τα ματ έκλεισαν τις διεξόδους ώστε να μην μπορούν να συναντηθούν οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν και να βαδίσουν μαζί σε μια κοινή πορεία όπως είχαν προγραμματίσει
Όσες κ όσοι έφτασαν κακήν κακώς στα Ηλύσια πεδία ήταν αδύνατο να φύγουν από εκεί και να πάνε να βρουν το βασικό κορμό που ήταν στην πλατεία της όπερας. Το ίδιο συνέβη και με τους συγκεντρωμένους-ες στο σταθμό σαν λαζαρ και αλλού.
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νομοσχέδιο όπου μετατρέπουν τις διατάξεις που αφορούν το Δικαίωμα στη Διαμαρτυρία όπως αυτό κατοχυρώθηκε στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1789"


  kinisienergoipolites

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È