Για το "Γιασεμί της Δαμασκού"...

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 ·

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Μου προσφέρθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να εγκαταλείψω τη...
Συρία.
Αυτές οι προσφορές συμπεριελάμβαναν εγγυήσεις για την ασφάλεια μου,
την προστασία των παιδιών μου, κι εγγυήσεις για μια άνετη οικονομική ασφάλεια.
Δεν χρειάζεται μια ιδιοφυΐα να καταλάβει τι πραγματικά ήθελαν αυτά τα πρόσωπα
με τις προσφορές τους. Ήταν μια προσπάθεια να πλήξουν την εμπιστοσύνη του λαού
στο πρόσωπο του προέδρου του»
Asma Akhras Al Assad
Ευχές από κάθε μέρος του πλανήτη, από τις χώρες του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου κι Ελεύθερους πολίτες σ' όλη τη γη για το "Τριαντάφυλλο της Δαμασκού" ή και "Γιασεμί της Δαμασκού", όπως αποκαλεί ο λαός της Συρίας την αγαπημένη του Asma Akhras Al Assad που σήμερα συμπληρώνει τα 43 της χρόνια (11 Αυγούστου 1975).
Μόλις προχθές ο πρόεδρος της Συρίας, γιατρός στο επάγγελμα, με μια λιτή δήλωση ανακοίνωσε "Η σύζυγός μου έχει καρκίνο", όπως αρμόζει στους ηγέτες κι οφείλουν να ενημερώνουν τους λαούς τους και στη συνέχεια τη συνόδευσε στο δημόσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε στην πρώτη χημειοθεραπεία (Βλ. Η σύζυγος του Άσαντ ξεκίνησε θεραπεία για αντιμετώπιση κακοήθους όγκου...).


Μετά τη νοσηλεία και τη χημειοθεραπεία πήρε το τσάι της... επέστρεψε στο γραφείο της κι εργάστηκε.
Τι ειρωνεία... η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Συρία παρέχεται σε όλους και δωρεάν, όπως κι η Παιδεία και πολλά "αναχρονιστικά κατάλοιπα του σοβιετικού κομμουνιστικού καθεστώτος", όπως χαρακτηρίζουν τη Συρία για τη σχέση της με την ΕΣΣΔ. Η Άσμα συντονίζει την καταγραφή των αναγκών σε φάρμακα και λόγω του "εμπάργκο" που έχουν επιβάλλει οι δυτικές "πολιτισμένες" χώρες -μεταξύ αυτών κι η Ελλάδα- υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις ειδικών φαρμάκων κι ειδικότερα αντικαρκινικών, που οι "πολιτισμένοι" ηγέτες της "μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατικής οικογένειας" απαγορεύουν στις εταιρίες να πουλούν στη Συρία.
Σκληρή ακούραστη γυναίκα που λατρεύουν όλοι στη Συρία. Στον όγδοο χρόνο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των χειμαζόμενων από την τρομοκρατία Σύρων πολιτών.


Σε όλη τη διάρκεια των 8 χρόνων ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία -με καθημερινές μάχες κι εκρήξεις βομβών, η Άσμα συνόδευε η ίδια με τα πόδια -συχνά με τον σύζυγό της πρόεδρο Άσαντ- κάθε μέρα τα παιδιά της στο ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο, μαζί με τα παιδιά όλων των Σύρων πολιτών. Άραγε πόσοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και πόσοι σε ιδιωτικά και μάλιστα με ασφαλίτες και γκουβερνάντες;
Υπερβολές, φαντασιώσεις, προπαγάνδα θα μπορούσε να πει κάποιος και θα ήταν δικαιολογημένος με όσα έχουν μεταδώσει και συνεχίζουν τα "έγκυρα" ΜΜΕ για τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ". Για παράδειγμα, προσφάτως βομβάρδισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη δραπέτευση του Άσαντ... (Βλ. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο...)
O Αμερικανός Γερουσιαστής της Βιρτζίνια Richard Black, βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ που επισκέφθηκε το 2006 τη Συρία (Βλ. Δημοσιογραφική πορνεία, ή "συνομωσιολογία";), μόλις έμαθε για τον καρκίνο της Asma Akhras Al Assad δήλωσε:

«Θυμάμαι μια περίπτωση όπου οι τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα έριχναν πυραύλους στα σχολεία. Ήταν τη μέρα που κτύπησαν σχολείο κι έφθασαν οι γονείς για τα παιδιά τους στα συντρίμμια.
Κάποτε, επιτέθηκαν στο σχολείο που πήγαιναν τα παιδιά της Asma Assad. Οι άνθρωποι ήταν συγκλονισμένοι και περήφανοι όταν την είδαν την επόμενη ημέρα να πηγαίνει και μάλιστα περπατώντας σ' αυτό το σχολείο τα δικά της παιδιά.
Ήθελαν να μάθουν και ρωτούσαν: "Τι κάνετε με αυτούς τους κινδύνους;".
Τους απάντησε: "Είμαι Σύρια κι όλοι οι Σύροι διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους".
Δεν απομακρυνόταν από τους απλούς ανθρώπους και συμμεριζόταν τους κινδύνους και τα βάρη τους. 
Διαθέτει την ευλογία για την Ελευθερία στη Συρία. Σε αντίθεση με την αυτοκρατορική προεδρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Άσαντ είναι σταθεροί ηγέτες του λαού τους και δεν έχουν απομακρυνθεί κι αποχωριστεί από τον λαό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Άσαντ εξακολουθεί να οδηγεί μόνος του χωρίς ασφάλεια το δικό του SUV.
Ο Πρόεδρος Άσαντ κι Πρώτη Κυρία έχουν ανιδιοτελή χαρακτήρα, αντίθετα από τόσους άλλους ηγέτες που απολαμβάνουν πλούτο και δόξα. Θα προσεύχομαι συχνά για τον Άσμα. Είναι μια πολύτιμη νεαρή γυναίκα».

Λόγια ενός Ρεπουμπλικανού, ούτε καν Δημοκρατικού Αμερικανού Γερουσιαστή, που συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά επισκέφθηκε τη Συρία και μάλιστα την περίοδο που οι τρομοκράτες κατείχαν μεγάλο τμήμα της Συρίας.
Εμείς στην Ελλάδα, όχι ο λαός αλλά οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2011 ως και σήμερα, τρεις υπουργοί των Εξωτερικών (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς) πολέμησαν και πολεμούν με όλα τα μέσα εναντίον του λαού της Συρίας. Δεν ξέχασαν "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας", απλώς υπηρέτησαν κι υπηρετούν συμφέροντα άλλων, αλλά ο Ελληνικός Λαός που δεν ξεχνάει... γνωρίζει: Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες κανένας!

http://www.press-gr.com/2018/08/blog-post_604.html

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È