ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ -ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ !

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 ·

Της ΑΥΓΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗ*

Την Κυριακή 5/7/2015 νικάμε τον φόβο. Απαντάμε στους εκβιασμούς .Ψηφίζουμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα των θεσμών και στην εφαρμογή νέων μνημονίων.

Στηρίζουμε το δημοκρατικό δικαίωμα ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του . Λέμε όχι υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια μας, την δημοκρατία .Η υποταγή των προηγούμενων κυβερνήσεων μας έφερε μνημόνια ,φτώχεια ,ανεργία και οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας στην αυτοκτονία.

Το Δημοψήφισμα θα γίνει και θα έχει μεγάλη μεγάλη συμμετοχή παρά την λυσσαλέα προσπάθεια του συστήματος να τον αποδυναμώσει μέχρι και να το ακυρώσει.

Η μεγάλη συμμετοχή και το βροντερό όχι το οποίο θα κυριαρχήσει τρομάζει τους θεσμούς αλλά και τους εγχώριους υποστηρικτές τους. Δεν τους αρκούσε μόνο αυτό. Στην προσπάθεια αυτή μπήκε και το Τραπεζικό σύστημα.Κακώς η Τράπεζα της Ελλάδας εισηγήθηκε το κλείσιμο των τραπεζών . Οι τράπεζες θα έπρεπε να είναι ανοικτές .Να υπάρχει περιορισμός αναλήψεων. Να εξυπηρετούν συνταξιούχος , μισθωτούς αλλά και κάθε πελάτη που δεν έχει κάρτα αναλήψεων μέχρι του ποσού που αποφασίστηκε ,να καταχωρηθούν οι μισθοδοσίες των επιχειρήσεων που υποχρεωτικά καταβάλλονται από τις τράπεζες. Το επιχείρημα ότι θα υπήρχε ένταση και πανικός και δεν θα ήταν διαχωρίσιμη η κατάσταση δεν ευσταθεί . Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουμε διαχειρισθεί καταστάσεις με κλειστές τράπεζες από μέρες μέχρι και πάνω από μήνα . οι διοικήσεις των τραπεζών το ξέρουν αυτό καλά ,διότι αυτές μας έχουν εκπαιδεύσει προκειμένου να μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις.

Το κλείσιμο των τραπεζών ήταν πολιτική επιλογή ,από την ΕΚΤ με την διακοπή ρευστότητας και την Τράπεζα Ελλάδας .Το κλείσιμο των Τραπεζών δημιούργησε στην ελληνική κοινωνία φόβο , αγωνία ,ανασφάλεια .Αλήθεια δεν γνωρίζανε οι διοικήσεις των τραπεζών ότι ούτε το 40% των συνταξιούχων δεν έχει κάρτα συναλλαγών ,όταν πρότειναν να γίνονται συναλλαγές μόνο από τα ΑΤΜ .

Η εμπειρία μας στο τραπεζικό σύστημα, μας δίνει το δικαίωμα να ισχυριστούμε, ότι θέλανε τον πανικό .Θέλανε να μην έρθει σε επαφή ο πελάτης με τους εργαζόμενους ,γιατί οι εργαζόμενοι θα τον καθησυχάζανε ,θα τον ηρεμούσαν. Ας μη μας διαφεύγει ότι στην Ελλάδα ακόμη μεταξύ πελάτη και λειτουργού της τράπεζας διαμορφώνεται σχέση εμπιστοσύνης. Έτσι λοιπόν μέσα σε δύο ημέρες θα είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση ,και το κόστος για την κυβέρνηση θα ήταν ελάχιστο. Αυτά που γράφω τα υλοποιούσαν οι διοικήσεις των τραπεζών σε αντίστοιχες συνθήκες και εκπαίδευαν το προσωπικό τους. Για ποιο λόγο τώρα δεν τα εφάρμοσαν αφού παραμένουν οι ίδιες διοικήσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί και προστατεύσει τον ελληνικό λαό ,τους μισθωτούς ,τους συνταξιούχους ,τις ΜΜ επιχειρήσεις ,τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι πληρώνουν τα 200 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αν η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει το πρόγραμμα της πρέπει άμεσα να θέσει το τραπεζικό σύστημα υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Άμεσα με νομοθετική πρωτοβουλία να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του ΤΧΣ.
Οι προνομιούχες μετοχές να μετατραπούν σε κοινές με δικαίωμα ψήφου.
Έμμεση σύγκλιση γενικών συνελεύσεων των τραπεζών και εκλογή νέων διοικήσεων.
Διασφάλιση των καταθέσεων.Η κυβέρνηση να ζητήσει στοιχεία από την Τράπεζα Ελλάδας αν κατά την διάρκεια , όπου παραμένουν κλειστές οι τράπεζες και ταλαιπωρείται ο Ελληνικός λαός , έχει γίνει αποστολή εμβασμάτων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό με τελική κατάληξη σε Γερμανική Τράπεζα.

Απαντάμε στους εκβιασμούς ντόπιους και ξένους.

Συμμετέχουμε μαζικά στο Δημοψήφισμα .

Ψηφίζουμε όχι στη λιτότητα .Όχι , στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ,στην αύξηση του Φ.Π.Α, στη μείωση μισθών και συντάξεων ,στις ιδιωτικοποιήσεις ,στην απελευθέρωση κατασχέσεων μισθών και συντάξεων για οφειλές στο Δημόσιο ,στη μείωση των ασφαλιστικών δαπανών ,στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων .

Όσο και να μας ταλαιπωρούν ,όσο και να μας εκβιάζουν την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια μας δεν θα την κάμψουν.

Όλοι μαζικά και δυνατά την Κυριακή Ψηφίζουμε ΟΧΙ.

*Η Αυγή Θεοδόση είναι μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού ΣΥΡΙΖΑ

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È