H κόρη του Σαλβαδόρ Αλιέντε, Ιζαμπέλα, έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γερουσίας στη Χιλή

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 ·

Η σοσιαλίστρια γερουσιαστής Ιζαμπέλ Αλιέντε, κόρη του πρώην προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα, θα είναι η πρώτη γυναίκα της Χιλής που αναλαμβάνει την προεδρία της Γερουσίας.
Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έφεραν τους σοσιαλιστές στην εξουσία στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου 2013 συμφώνησαν την περασμένη Πέμπτη στην επιλογή της Ιζαμπέλ Αλιέντε στην προεδρία.

«Ο πατέρας μου, όπως ξέρουμε, ήταν πρόεδρος της Γερουσίας τρία χρόνια και για μένα είναι τεράστια τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια να είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Γερουσίας» δήλωσε η Αλιέντε.
Νέα πρόεδρος στη Χιλή θα είναι η Μισέλ Μπασελέ και θα οριστεί σε ειδική τελετή στις 11 Μαρτίου. Γιατρός στο επάγγελμα, πρώην υπουργός ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Χιλής το 2006 και τώρα εκλέγεται για δεύτερη φορά.
Η εικόνα αυτών των δύο γυναικών θα κάνει το γύρο του κόσμου, δήλωσε ο σοσιαλιστής γερουσιαστής Φούλβιο Ρόσι.

Η Ιζαμπέλ και η Κάρμεν Αλιέντε στο φέρετρο του πατέρα τους Σαλβαδόρ Αλιέντε, του σοσιαλιστή προέδρου που ανατράπηκε με πραξικόπημα από τον στρατηγό Πινοσέτ το 1974.


Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È