Έφυγε από τη ζωή η Πατρινή αγωνίστρια του ΕΑΜ Λαμπρινή Κακού

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 ·

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης, η αγωνίστρια της ΕΑΜικής αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ Πάτρας Λαμπρινή Αναστασοπούλου, το γένος Κακού.

Η Λαμπρινή Κακού από ετών ήταν κατάκοιτη και την συντήρησή της είχε αναλάβει ο συναγωνιστής και σύζυγός της Νίκος Αναστασόπουλος. Υπήρξε αδελφή του απαγχνισμένου Κωνστ. Κακού στα Ψηλαλώνια Πάτρας από τους ναζί στις 9 Μαΐου του 1944.
Η αείμνηστη ήταν από τα μέλη του πρώτου 11μελούς Συμβουλίου της ΕΠΟΝ στην Πάτρα. Ο συναγωνιστής της Θεόφιλος Αναγνώστου, μακαρίτης από ετών πια, μιλώντας στον διαχειριστή του Istologiou G. Mosxou λέει για την αείμνηστη αγωνίστρια:

«Ήμασταν έντεκα μέλη στο Συμβούλιο της ΕΠΟΝ, ο Ντίνος Βουρδέρης, ο Σωτήρης Ορφανός, ο Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος (σ.σ.: αδελφός του συγγραφέα Ηλία), ο Χρήστος Κακός, η Λαμπρινή Κακού, ο Θωμάς Νταής, εγώ και κάποιοι άλλοι που θυμάμαι την φάτσα του προσώπου τους, αλλά δεν συγκρατώ τα ονόματά τους. Εμείς ήμασταν που αποτελέσαμε το πρώτο Συμβούλιο Πόλης της ΕΠΟΝ. Πρώτος γραμματέας ήταν ο Ντίνος Βουρδέρης, δεύτερος ήταν ο Σωτ. Ορφανός και τρίτος εγώ ως Οργανωτικός. Ήταν τριμελής η Γραμματεία».

πηγή:postin.gr

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È